Home / Συνταγές / Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Για τους κουραμπιέδες με σοκολάτα θα χρειαστείτε

Υλικά για τους κουραμπιέδες

  • 500 γρ. ‏βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 2 ‏κρόκους
  • 1 ‏αβγό
  • 2 ‏βανίλιες
  • 1 πρέζα ‏σόδα μαγειρική
  • 250 γρ. ‏αμύγδαλο καβουρντισμένο ολόκληρο
  • 750 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (εάν δούμε ότι μας χρειάζεται και άλλο προσθέτουμε με το μάτι)

Υλικό για την επικάλυψη

  • 400 γρ. ‏κουβερτούρα

Εκτέλεση

1

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο την άχνη ζάχαρη και την βανίλια όσο περισσότερο μπορείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

2

Σε ένα ταψί βάζετε λαδόκολλα και απλώνετε πάνω τα αμύγδαλα.Τα ψήνετε στο φούρνο στους 160 C μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.

3

Στον κάδο με το βούτυρο συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και τέλος τη σόδα.

4

Βγάζετε από το mixer το σύρμα και βάζετε τον γάντζο. Ή αλλιώς συνεχίζετε το ζύμωμα με τα χέρια.

5

Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο.

6

Δεν ανακατεύετε πολύ τη ζύμη γιατί θα σκληρύνει και οι κουραμπιέδες σας δεν θα γίνουν αφράτοι.

7

Σε ένα ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπάλες και τους τοποθετείτε πάνω.

8

Ψήνετε για 15-20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μέχρι ο κουραμπιές σας να γίνει χρυσαφένιος.

9

Αφήνετε τους κουραμπιέδες σας να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί .

Για την επικάλυψη

10

Ψιλοκόβετε την σοκολάτα και την λιώνουμε με την τεχνική του μπεν μαρί .

11

Βουτάτε μέσα ένα ένα τους κουραμπιέδες, κρατώντας δυο πιρούνια τον γυρίζετε να πάει παντού η σοκολάτα και τον τοποθετείτε ή πάνω σε μια σχάρα ή πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα .

12

Τους αφήνετε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

 

πηγη

Check Also

Γεμιστά με πλιγούρι και σταφίδες

Υλικά 1 κούπα πλιγούρι 1/2 κούπα σταφίδες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ. πάπρικα 6 πιπεριές …

Αφήστε μια απάντηση