Home / πασχαλινες συνταγες / Λαζαράκια με Ζύμη Τσουρεκιού

Λαζαράκια με Ζύμη Τσουρεκιού

Υλικά

Για την συνταγή θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

1000 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
280 γρ. ζάχαρη
1 κούπα νερό ή χυμό πορτοκάλι
50 γρ. μαγιά νωπή
1 κουτάλι (γλυκού) μαχλέπι
1 κουτάλι (γλυκού) κακουλέ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κούπες λάδι
1 1/2 κούπα σταφίδες

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με το λάδι και την ζάχαρη , τα αρωματικά και το ξύσμα. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά στο αλεύρι και το ζυμώνουμε για 15 λεπτά τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα. Μόλις φουσκώσει το πλάθουμε ψωμάκια και κορδονάκια και στήνουμε τα Λαζαράκια. Τοποθετούμε σε ταψί και βάζουμε για μάτια 2 καρφάκια γαρίφαλλο και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά και τα Λαζαράκια είναι έτοιμα να τα προσφέρουμε.

 

 

πηγη

Check Also

Πασχαλινά τσουρέκια:Τα Μυστικά για να είναι επιτυχημένα & αφράτα!

Για να κάνετε επιτυχημένα, αφράτα τσουρέκια, υπάρχουν δύο μυστικά. Να προσθέσετε το βούτυρο στο τέλος …

Αφήστε μια απάντηση