Μαγειρίτσα

Συστατικά

  • 700γρ. αρνίσια συκωταριά (πνευμόνια και αντεράκια),
  • 1 φύλλο δάφνης,
  • ½ φλ. ελαιόλαδο,
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • ½ φλ. ρύζι γλασέ,
  • 7-8 μεγάλα φύλλα μαρουλιού,
  • 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο,
  • 3 αυγά,
  • 2 λεμόνια ο χυμός,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Πλένετε καλά τη συκωταριά με άφθονο τρεχούμενο νερό.

  •  Βήμα 2

    Ακολούθως, βάζετε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο αλάτι, το φύλλο δάφνης και βράζετε για 10 λεπτά.

  •  Βήμα 3

    Τη βγάζετε, την καθαρίζετε από περιττά λίπη και την κόβετε σε μικρά κομμάτια.

  •  Βήμα 4

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά για 5-6 λεπτά.

  •  Βήμα 5

    Προσθέτετε περίπου 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, το αφήνετε να πάρει μια βράση, ρίχνετε μέσα το ρύζι και μαγειρεύετε μέχρι να μισοψηθεί.

  •  Βήμα 6

    Χοντροκόβετε τα φύλλα μαρουλιού.

  •  Βήμα 7

    Τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και αφήνετε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.

  • Παράλληλα, ετοιμάζετε το αυγολέμονο:
  •  Βήμα 1

    Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα (όχι σφικτή), χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνετε και προσθέτετε το χυμό λεμονιού μαζί με λίγο ζωμό από την κατσαρόλα.

  •  Βήμα 2

    Αδειάζετε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα και ανακατεύετε.

  •  Βήμα 3

    Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, τελειώνετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.

     

  • πηγη

Check Also

κέικ με μέλι χωρίς βούτυρο και χωρίς μίξερ

Υλικά 300 γρ. αλεύρι 150 ml γάλα 150 γρ. μέλι 120 ml σπορέλαιο 50 γρ. …

Αφήστε μια απάντηση