Home / Συνταγές / Γλυκά / Πανακότα σοκολάτα

Πανακότα σοκολάτα

Συνταγή 1

Υλικά :

4 φύλλα ζελατίνης
150 ml γάλα πλήρες
150 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.

Αδειάστε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή για όλη τη νύχτα.

Συνταγή 2

Υλικά

1 φακελάκι Κουβερτούρα σε σταγόνες
150 ml  κρέμα γάλακτος
40 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη
3 φύλλα Ζελατίνη

Εκτέλεση

Βάζετε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνετε στη φωτιά μέχρι το μίγμα να πάρει βράση και το αποσύρετε.
Προσθέτετε τη ζελατίνη στραγγισμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Μοιράζετε το μίγμα σε μικρά μπολάκια και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες. Σερβίρετε με Σιρόπι Σοκολάτας

 

πηγη

Check Also

κέικ με μέλι χωρίς βούτυρο και χωρίς μίξερ

Υλικά 300 γρ. αλεύρι 150 ml γάλα 150 γρ. μέλι 120 ml σπορέλαιο 50 γρ. …

Αφήστε μια απάντηση