Home / πασχαλινες συνταγες / Πασχαλινά μπισκοτάκια

Πασχαλινά μπισκοτάκια

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (250γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 1 φλ. ζάχαρη,
  • 1 αυγό,
  • 1/3 φλ. γάλα,
  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  •  Βήμα 2

    Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε για 1 λεπτό.

  •  Βήμα 3

    Προσθέτετε το ½ φλιτζάνι ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

  •  Βήμα 4

    Βάζετε το αυγό και χτυπάτε.

  •  Βήμα 5

    Ρίχνετε το γάλα, ανακατεύετε και σταματάτε το μίξερ.

  •  Βήμα 6

    Μαζεύετε με μία σπάτουλα το μίγμα που έμεινε στα τοιχώματα, αλλάζετε εξάρτημα στο μίξερ, βάζετε το γάντζο ζύμης και προσθέτετε σε μέτρια ταχύτητα κουταλιά – κουταλιά το μίγμα αλευριού.

  •  Βήμα 7

    Σταματάτε το μίξερ και πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  •  Βήμα 8

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και στρώνετε αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 ταψιά ή λαμαρίνες. Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.

  •  Βήμα 9

    Πασπαλίζετε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα πλάσετε τη ζύμη.

  •  Βήμα 10

    Την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστά. Με κουπ πατ (καλούπια για μπισκότα) σε σχήμα πασχαλινών φιγούρων και διαστάστεις περίπου 5Χ3εκ. κόβετε τα μπισκότα. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μέγεθος κουπ πατ θέλετε, απλά θα αυξήσετε ή θα μειώσετε το χρόνο ψησίματος).

  •  Βήμα 11

    Πλάθετε ξανά τη ζύμη που περισσεύει και φτιάχνετε μπισκότα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  •  Βήμα 12

    Βουτάτε την πάνω πλευρά των μπισκότων  στη ζάχαρη και τα τοποθετείτε στο ταψί αφήνοντας 1-2 εκ. περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

  •  Βήμα 13

    Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

  •  Βήμα 14

    Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

     

  • πηγη

Check Also

κέικ με μέλι χωρίς βούτυρο και χωρίς μίξερ

Υλικά 300 γρ. αλεύρι 150 ml γάλα 150 γρ. μέλι 120 ml σπορέλαιο 50 γρ. …

Αφήστε μια απάντηση