Home / Ομορφιά / Τι χρώμα κραγιόν ταιριάζει σε μελαχρινές και καστανές;

Τι χρώμα κραγιόν ταιριάζει σε μελαχρινές και καστανές;

Μια από τις συχνές απορίες για μελαχρινές και καστανές σχετικά με το μακιγιάζ, είναι το ποιο χρώμα κραγιόν τους ταιριάζει περισσότερο. Αν είστε από τις γυναίκες με αυτά τα χρώματα μαλλιών, σας έχω ευχάριστα νέα! Υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις που σας κολακεύουν και μπορούν να τονίσουν τα χείλη σας με τον πιο απλό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, τα χρώματα αυτά στα μαλλιά τείνουν να τονίζουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ιδιαίτερα αν η επιδερμίδα είναι χλωμή. Ωστόσο, για να επιλέξετε την ιδανική απόχρωση κραγιόν θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τα φυσικά αυτά χαρακτηριστικά, αλλά κυρίως τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Ένας από τους βασικούς κανόνες λέει πως στις γυναίκες με ψυχρό τόνο δέρματος, δηλαδή αυτές που έχουν μπλε φλέβες, ταιριάζουν οι ψυχρές αποχρώσεις και ιδιαίτερα αυτές που βασίζονται στο μπλε.

Αντίθετα, τα θερμά χρώματα στα χείλη και κυρίως όσα έχουν ως βάση το πορτοκαλί, είναι ιδανικά για θερμότερες επιδερμίδες που έχουν πράσινες φλέβες. Τέλος, οι γυναίκες με ουδέτερη επιδερμίδα μπορούν να επιλέξουν όποιον τόνο θέλουν, καθώς τους πηγαίνουν τόσο οι θερμές, όσο και οι ψυχρές αποχρώσεις.

Αφού λοιπόν ξεχωρίσαμε ποιοι τόνοι ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα, ας δούμε αναλυτικότερα πως θα επιλέξετε το ιδανικό χρώμα κραγιόν για μελαχρινές / καστανές.

Γενικότερα όμως, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως το μακιγιάζ είναι θέμα γούστου και στυλ. Επομένως, η ιδανική επιλογή απόχρωσης κραγιόν είναι αυτή που σας κάνει να νιώθετε άνετη και όμορφη. Γι’ αυτό, συνίσταται να δοκιμάζετε τα κραγιόν πριν την αγορά τους. Οι παρακάτω συμβουλές αποτελούν τους βασικούς κανόνες μακιγιάζ και δίνουν μερικά tips για να σας βοηθήσουν να διαλέξετε ευκολότερα το χρώμα που θα απογειώσει τα χείλη σας.

Nude αποχρώσεις στα χείλη για καστανές

Nude αποχρώσεις κραγιόν για καστανές / μελαχρινές

Το φυσικό μακιγιάζ, ακόμη και στα χείλια είναι πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας, χωρίς να τα τονίζει υπερβολικά. Πρόκειται για μια πρόταση χρώματος κραγιόν που ταιριάζει σε κάθε περίσταση και μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ωστόσο, η επιλογή μιας φυσικής απόχρωσης για τα χείλη δεν είναι πάντα εύκολη. Θα πρέπει να γίνεται με σύνεση, έτσι ώστε να κολακεύει τον τόνο της επιδερμίδας σας, αλλά και να δημιουργεί ισορροπία με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και το ντύσιμο σας, χωρίς να σας χλωμιάζει.

Βασικό ρόλο στο πως θα φαίνεται φορεμένη μια nude απόχρωση κραγιόν παίζει το φυσικό χρώμα και ο υποτόνος των χειλιών. Αν για παράδειγμα δούμε το ίδιο χρώμα πάνω σε διαφορετικά χείλη, μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικό. Γι’ αυτό καλό θα είναι να πειραματιστείτε λίγο μέχρι να πετύχετε το ιδανικό νουντ κραγιόν για εσάς.

Σημαντικό είναι να προτιμήσετε χρώματα που είναι τουλάχιστον 2 τόνους πιο σκούρα από το φυσικό σας. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση το nude κραγιόν που θα διαλέξετε να σας κάνει να φαίνεστε χλωμή και άτονη, αντί για φρέσκια, νεανική και εκθαμβωτική.

 

Απαλές αποχρώσεις του ροζ και φούξια κραγιόν για μελαχρινές

Ροζ και φούξια κραγιόν για μελαχρινές / καστανές

Τα ροζ χρώματα κραγιόν είναι πολύ κολακευτικά και girly για τις γυναίκες με καστανά ή σκούρα μαλλιά, αρκεί να επιλέξετε την ιδανική απόχρωση. Έχουν την τάση να κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται φρέσκια και νεανική.

Ωστόσο, οι πολύ παλ ροζ τόνοι τείνουν να χλομιάζουν τις μελαχρινές / καστανές γυναίκες, γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφεύγονται. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι ανοιχτές ροζ αποχρώσεις κραγιόν δεν είναι όμορφες και δεν μπορούν να φορεθούν. Ίσα ίσα που είναι ιδανικές για ένα πρωινό – καθημερινό μακιγιάζ.

Όσον αφορά το ποια ροζ ή φούξια απόχρωση κραγιόν ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα, η λίστα που ακολουθεί θα σας κατατοπίσει.

 • Στα σταρένια δέρματα κολακευτικές είναι οι σκούρες αποχρώσεις του ροζ.
 • Στις πορσελάνινες επιδερμίδες ταιριάζουν οι πιο ανοιχτοί τόνοι του ροζ και οι μεσαίες αποχρώσεις, αλλά όχι οι πολύ παλ.
 • Τα φούξια κραγιόν πηγαίνουν σε μελαχρινές και καστανές με σκούρα ή θερμή επιδερμίδα.

Μακιγιάζ με κόκκινο, κοραλί ή μπορντό κραγιόν για καστανές / μελαχρινές

Κόκκινο - κοραλί - μπορντό κραγιόν για μελαχρινές

Το σαγηνευτικό κόκκινο χρώμα στα χείλη μπορεί να κάνει το μακιγιάζ μιας γυναίκας εκθαμβωτικό.

Μάλιστα λόγο του έντονου τόνου του δεν χρειάζεται ιδιαίτερο βάψιμο στα μάτια. Το κραγιόν έχει τον πρώτο λόγο στο μακιγιάζ και τραβάει όλα τα βλέμματα. Επομένως, ένα απαλό βάψιμο ματιών με μια απλή μαύρη γραμμή eyeliner ή nude και γήινες σκιές είναι το ιδανικό.

Ποια είναι όμως η κόκκινη απόχρωση στα χείλη που ταιριάζει περισσότερο σε κάθε μελαχρινή ή καστανή;

 • Για τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμη – πορσελάνινη επιδερμίδα ιδανικές θεωρούνται οι ψυχρές αποχρώσεις με βάση το μπλε. Αντίθετα θα πρέπει να αποφεύγονται όσα χρώματα έχουν ροδακινί ή κίτρινους υποτόνους.
 • Τα θερμά κόκκινα κραγιόν με πορτοκαλί τόνους είναι ιδανικά για όσες έχουν σταρένια επιδερμίδα. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να επιλέγουν κοραλί αποχρώσεις, αλλά και πορτοκαλοκόκκινες για να αναδείξουν τα χείλη τους.
 • Στις μεσαίες επιδερμίδες ταιριάζουν τα μπορντό, του κρασιού, αλλά και του βατόμουρου κόκκινα χρώματα. Αντιθέτως ανοιχτές αποχρώσεις με ροδακινί υποτόνους τείνουν να προσθέτουν χρόνια.
 • Το burgundy και το σκούρο κερασί αποτελούν εξίσου μια όμορφη πρόταση για πορσελάνινες επιδερμίδες.
 • Μια απόχρωση κόκκινου κραγιόν που ταιριάζει σε όλους τους τόνους δέρματος είναι η terracotta.
 • Από την άλλη, κόκκινα χρώματα με βάση το καφέ ταιριάζουν μόνο σε γυναίκες με πολύ λευκά δόντια.
 • Ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι καστανοκόκκινα οι αποχρώσεις της τερακότα και της κανέλας στα χείλη είναι πολύ εντυπωσιακές.
 • Αν έχετε σοκολατί χρώμα μαλλιών προτιμήστε ρουμπινί ή κερασί κραγιόν και αποφύγετε τα παλ ροζ.

Μωβ κραγιόν για γυναίκες με καστανά ή μαύρα μαλλιά

Μωβ χείλη για καστανές

Πέρα από τις κλασσικές επιλογές του nude, ροζ και κόκκινου χρώματος στα χείλη, υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές αποχρώσεων. Τα μωβ και τα καφέ κραγιόν αποτελούν πλέον εξίσου δημοφιλείς επιλογές.

Πιο συγκεκριμένα, το μωβ κραγιόν διαθέτει μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων που κυμαίνεται από το απαλό ροζ μωβ και το λιλά μέχρι το σκούρο μελιτζανί. Ποια είναι η ιδανική απόχρωση για κάθε μελαχρινή / καστανή;

 • Τα απαλά μωβ χρώματα κραγιόν όπως το λιλά και της λεβάντας είναι κατάλληλα για ανοιχτόχρωμες και πορσελάνινες επιδερμίδες.
 • Οι δαμασκηνί και βιολετί αποχρώσεις στα χείλη πηγαίνουν σε δέρματα με ουδέτερο τόνο.
 • Τα έντονα και σκούρα μωβ κραγιόν ταιριάζουν στις σταρένιες και σκούρες επιδερμίδες.

 

πηγη

Check Also

ασκήσεις για σφιχτά και όμορφα μπράτσα

Αντιμετωπίστε την χαλάρωση στα μπράτσα με ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε ακόμη και στο …

Αφήστε μια απάντηση