Home / Συνταγές / Τούρτα Ferrero Rocher

Τούρτα Ferrero Rocher

Για την τούρτα Ferrero Rocher θα χρειαστείτε

Υλικά για το παντεσπάνι

  • 5 ‏αυγά
  • 6 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ‏φουντούκια αλεσμένα
  • 2 κ.σ. ‏κακάο
  • 2 κ.σ. ‏αλεύρι
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Υλικά για την κρέμα

  • 600 γρ. ‏κρύα κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. ‏μερέντα
  • 5 ‏γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. ‏φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

1

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

2

Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.

3

Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.

4

Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.

5

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.

6

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.

7

Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.

8

Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.

 

πηγη

Check Also

Γεμιστά με πλιγούρι και σταφίδες

Υλικά 1 κούπα πλιγούρι 1/2 κούπα σταφίδες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ. πάπρικα 6 πιπεριές …

Αφήστε μια απάντηση